Om mig

Jag studerar på Psykologprogrammet och arbetar med personer med med autism. Jag har pluggat lite andra saker inom det samhällsvetenskapliga området innan, jobbat som kock och varit förste kurator på en nation i Uppsala. Vidare har jag bott i Danmark, Grekland och Storbritannien, rest rätt mycket, bl.a. i mellanöstern och fått många tankeställare om vad man hamnar i för typ av samhälle när man istället för att odla ett medborgaransvar litar på hård övervakning och polisstat. Att jag inte tror på övervakning handlar inte om att jag har en blind tro på människors godhet utan tvärtom på att människor anpassar sig till omständigheterna. Människor förändrar sina beteenden och värderingar efter det handlingsutrymme som finns, för den ständigt övervakade så blir lögn, smygande och smusslande en livsstil. De brott som förebyggs ersätts med brott som sker i de skrymslen som man faktiskt inte kan övervaka i ett fungerande samhälle.

Jag tror på ett öppet samhälle som bygger på ömsesidigt förtroende och ansvar istället för övervakning och kontroll.

Jag tror att de resurser som investeras i övervakning kan användas mer konstruktivt på åtgärder som förebygger brott på riktigt såsom utbildning och en meningsfull vardag.

Jag tror på att ge människor verktyg för att skapa sina egna berättelser istället för att försöka begränsa deras möjligheter att lyssna på andras

Jag tror att piratpartiet och piratpartiets partiprogram är vägen till ett rikare samhälle med vald öppenhet istället för påtvingad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: